Fremtidens Forsamlingshus

Medlemmer af byforeningen var i søndags til en 5 timer inspirations dag med titlen “Fremtidens forsamlingshus” arrangeret af Landsbyrådet Favrskov.

Hensigten var at forsamlingshusene imellem kunne inspirere hinanden med nye ideer og erfaringer fra deres eget forsamlingshuse.

Der var oplæg fra Anna Hassel fra Lokale og Anlægsfonden, omkring aktivitetstrends, moderniseringsbehov og delefaciliteter de har støttet og fulgt i hele landet. Herunder eksempler på modernisering af forsamlingshuse og hvordan andre har tilbygget og udnyttede eksisterende lokaler og hvordan man kan benytte uderum på nye måder. Til inspiration for os alle.

Efterfulgt af et meget spændende oplæg fra Cecilie Broundal fra FrivilligCenter Favrskov om det sunde bestyrelsesarbejde. Hvor hun kort ridsede det op som vi bestyrelsesmedlemmer desværre en gang imellem glemmer eller ikke har mulighed for… Nemlig at have det sjovt. Arbejdet er frivilligt og det kræver derfor at vi er bedre til at fokusere på at få et godt arbejdsmiljø og samarbejde i bestyrelsen. Dette indebærer også at huske på at bestyrelsens arbejde er at styre økonomi og jura og at vi skal uddelegere de mere praktiske opgaver som at stille borde an til arrangementer. Vi her i bestyrelsen kende det kun alt for godt at have for mange partiske opgave og savner det gode samarbejde. Derfor er det noget vi vil forsøge at fokusere mere på i fremtiden, så det fremover også vil være mere appellerende for nye medlemmer at træde ind i bestyrelsen.

Den sidste halvdel af dagen forgik sammen med Kaos Piloter som bad os sidde i grupper og inspirere hinanden med de gode tiltag der har fungeret rigtig godt for vores forsamlingshus.

Eksempler på gode tiltag:

– Samarbejde med catering, så de begge anbefalede hinanden, en god synergieffekt mellem lokale leverandør

– Kun udlejninger for en hel weekend ad gangen, flere penge i kassen og mindre stress og bedre logistik i forhold til rengøring og forberedelser

– Finde en niche inde for arrangementer, så som vores Halloween aften, senior aftener eller større arrangementer som koncerter

– Udnytte flere lokale ressourcer til frivilligt arbejde, så som børnene. De lære ansvar og bliver gode ambassadør for det frivillige arbejde i fremtiden.

Med al den gode inspiration i baglommen blev vi sat i grupper med vores nabobyer, i vores tilfælde med Selling, for at inspirere hinanden men især også for at stable et samarbejde op, byerne og forsamlingshusene i mellem. Dette kom der rigtig meget godt ud. Gamle aftaler blev genopfrisket og nye lavet. Man skulle måske tro at grundet HØST-bladet så er det et fast samarbejde de 3 byer i mellem, men det er desværre gledet lidt ud i sandet over årene og det var derfor helt fantastisk at vi denne dag kunne mødes og sparre med hinanden. Der er også lavet aftaler om at vi bliver bedre til at støtte hinandens arrangementer både online og praktisk. Så vil der forhåbentlig fremover blive flere arrangementer som vil køre på skift i forsamlingshusene i mellem med frivillig hjælp fra alle forsamlingshusene/borgere, så vi en fælles om omkostninger og det praktiske. For at gøre alt dette muligt og sikre at det gode samarbejde forsætter er der fastsat en dato til et møde i starten af året, hvert år hvor vi snakker specielt årshjul.

Medlemmer af byforeningen var i søndags til en 5 timer inspirations dag med titlen “Fremtidens forsamlingshus” arrangeret af Landsbyrådet Favrskov.

Hensigten var at forsamlingshusene imellem kunne inspirere hinanden med nye ideer og erfaringer fra deres eget forsamlingshuse.

Der var oplæg fra Anna Hassel fra Lokale og Anlægsfonden, omkring aktivitetstrends, moderniseringsbehov og delefaciliteter de har støttet og fulgt i hele landet. Herunder eksempler på modernisering af forsamlingshuse og hvordan andre har tilbygget og udnyttede eksisterende lokaler og hvordan man kan benytte uderum på nye måder. Til inspiration for os alle.

Efterfulgt af et meget spændende oplæg fra Cecilie Broundal fra FrivilligCenter Favrskov om det sunde bestyrelsesarbejde. Hvor hun kort ridsede det op som vi bestyrelsesmedlemmer desværre en gang imellem glemmer eller ikke har mulighed for… Nemlig at have det sjovt. Arbejdet er frivilligt og det kræver derfor at vi er bedre til at fokusere på at få et godt arbejdsmiljø og samarbejde i bestyrelsen. Dette indebærer også at huske på at bestyrelsens arbejde er at styre økonomi og jura og at vi skal uddelegere de mere praktiske opgaver som at stille borde an til arrangementer. Vi her i bestyrelsen kende det kun alt for godt at have for mange partiske opgave og savner det gode samarbejde. Derfor er det noget vi vil forsøge at fokusere mere på i fremtiden, så det fremover også vil være mere appellerende for nye medlemmer at træde ind i bestyrelsen.

Den sidste halvdel af dagen forgik sammen med Kaos Piloter som bad os sidde i grupper og inspirere hinanden med de gode tiltag der har fungeret rigtig godt for vores forsamlingshus.

Eksempler på gode tiltag:

– Samarbejde med catering, så de begge anbefalede hinanden, en god synergieffekt mellem lokale leverandør

– Kun udlejninger for en hel weekend ad gangen, flere penge i kassen og mindre stress og bedre logistik i forhold til rengøring og forberedelser

– Finde en niche inde for arrangementer, så som vores Halloween aften, senior aftener eller større arrangementer som koncerter

– Udnytte flere lokale ressourcer til frivilligt arbejde, så som børnene. De lære ansvar og bliver gode ambassadør for det frivillige arbejde i fremtiden.

Med al den gode inspiration i baglommen blev vi sat i grupper med vores nabobyer, i vores tilfælde med Selling, for at inspirere hinanden men især også for at stable et samarbejde op, byerne og forsamlingshusene i mellem. Dette kom der rigtig meget godt ud. Gamle aftaler blev genopfrisket og nye lavet. Man skulle måske tro at grundet HØST-bladet så er det et fast samarbejde de 3 byer i mellem, men det er desværre gledet lidt ud i sandet over årene og det var derfor helt fantastisk at vi denne dag kunne mødes og sparre med hinanden. Der er også lavet aftaler om at vi bliver bedre til at støtte hinandens arrangementer både online og praktisk. Så vil der forhåbentlig fremover blive flere arrangementer som vil køre på skift i forsamlingshusene i mellem med frivillig hjælp fra alle forsamlingshusene/borgere, så vi en fælles om omkostninger og det praktiske. For at gøre alt dette muligt og sikre at det gode samarbejde forsætter er der fastsat en dato til et møde i starten af året, hvert år hvor vi snakker specielt årshjul.

Alt i alt en fremragende dag i godt selskab, som vi i bestyrelsen fik virkelig meget ud og vi glæder os meget til at gøre nytte af vores nye viden og samarbejder, til fordel for vores lille forsamlingshus og by.

Alt i alt en fremragende dag i godt selskab, som vi i bestyrelsen fik virkelig meget ud og vi glæder os meget til at gøre nytte af vores nye viden og samarbejder, til fordel for vores lille forsamlingshus og by.

Dette indlæg blev udgivet i Projekter. Bogmærk permalinket.